Més d’un centenar de persones aspiren a cobrir una única plaça d’agent de la Policia Municipal de Girona. No és una ampliació de la plantilla, sinó que es tracta d’una vacant que va quedar lliure al cos policial de la capital gironina. Malgrat que, d’entrada, van ser admesos 203 aspirants al procediment selectiu, finalment es van presentar a la primera prova 119 persones.

Aquest dilluns 17 de maig es va iniciar el procés d’oposició, que va tenir lloc al Palau de Congressos. Allà, amb distàncies de seguretat i mascareta, es va dur a terme la primera prova del procés: un qüestionari tipus test de cultura general.

Aquells candidats que superin aquesta primera fase també hauran de superar una prova d’aptitud física, així com una altra de coneixement de la llengua catalana. Els que aprovin aquestes proves encara hauran de passar una quarta prova de tests aptitudinals i, finalment, una altra de personalitat i competències.

Serà la persona que quedi en primera posició la que aconseguirà la plaça. La resta dels candidats que hagin aprovat passaran a formar part d’una borsa durant dos anys.