Girona va acollir ahir l’acte de cloenda del projecte educatiu i ciutadà «Apadrinem escultures» del curs 2020-21. L’esdeveniment es va fer a La Mercè amb l’assistència del vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; del regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran; de la presidenta de l’associació Amics de la UNESCO de Girona, M. Dolors Reig, i d’alumnat i professorat dels centres escolars participants.

Durant la cloenda diversos infants, en representació d’alguns dels centres involucrats, van presentat el treball que han desenvolupat durant el curs. També es van signar els anomenats fulls de compromisos, que els acrediten com a padrins i padrines de les escultures treballades i a través dels quals es comprometen a seguir vetllant per l’obra d’art que apadrinen, donant-la a conèixer a la ciutat i procurant el seu bon estat de manteniment.

En aquesta edició, el projecte s’ha desenvolupat en vuit centres educatius de Girona, sis escoles i dos instituts, i s’han apadrinat quinze escultures d’artistes reconeguts, alguns del quals ahir van assistir a l’acte.