L’Ajuntament de Girona participa en l’onzena edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans. Aquesta setmana es va fer l’acte d’inauguració a Sant Boi de Llobregat amb l’assistència de més de 40 persones representants dels 27 municipis i de les 9 entitats i institucions que formen part del projecte. Durant tot l’any es duran a terme activitats de sensibilització, visibilització i incidència política i social amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca que realitzen els defensors i defensores, i per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

En aquesta línia, es desenvoluparan 14 tallers virtuals dirigits als centres educatius amb un defensor o defensora dels drets humans. Els instituts podran inscriure’s a aquests tallers, que s’oferiran durant el primer trimestre del curs vinent. També es duran a terme trobades de debat i intercanvi. I, entre juny i juliol, està previst organitzar dos seminaris en línia sobre la defensa dels drets mediambientals amb la participació de persones expertes en aquestes temàtiques i altres membres d’organitzacions de suport.

En paral·lel, es desenvoluparan campanyes de recollida de firmes per a persones defensores que estan empresonades i es difondran entrevistes i material audiovisual sobre el projecte.