Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a Celrà un jove que va fugir de la policia i, a més, va acabar amb el cotxe cremat, totalment inservible. El conductor temerari va donar positiu al test de drogues. Es tracta d’un veí de Torelló (Osona), de 20 anys i nacionalitat espanyola. Se l’acusa de ser el presumpte autor d’un delicte de resistència i desobediència als agents de l’autoritat i de dos delictes contra la seguretat del trànsit: per la conducció temerària i per anar sota els efectes de les drogues. 

Els fets es van produir cap a quarts de deu del matí. Els Mossos que eren per la zona del polígon van veure un vehicle que estava realitzant una conducció negligent. El vehicle circulava per la zona industrial a gran velocitat.

 Els agents, davant d’aquests fets, li van demanar que s’aturés però va fer-ne cas omís. En comptes de frenar i aturar-se, el conductor va seguir el seu camí per l’avinguda del Palagret. En algun moment fins i tot va anar contra direcció i va saltar-se algun semàfor.

A gran velocitat tot i els ressalts

Es tracta d’una avinguda que compta amb diversos ressalts reductors de velocitat i a prou altura per causar danys a un vehicle si es va ràpid, i això és el que va succeir ahir al matí. El xofer, que conduïa un cotxe de la marca Mini, va seguir circulant per aquest vial i fugint a gran velocitat malgrat els ressalts. Aquesta conducció temerària va causar danys al càrter del vehicle i al dipòsit de l’oli, que van rebentar.

Arran d’aquesta avaria i segurament també pel pes del vehicle −on viatjaven quatre persones−, el cotxe es va incendiar quan era a l’avinguda Palagret. 

El foc va generar una gran columna de fum que molts veïns i treballadors de la zona van veure en ser a primera hora del matí. 

El fum negre augurava el pitjor, i davant de l’incendi del vehicle va ser necessària l’actuació dels Bombers, que hi van enviar dues dotacions per fer les tasques d’extinció. Malgrat la feina dels Bombers, el cotxe va quedar del tot destrossat per les flames.

En paral·lel, mentre el cotxe s’incendiava, els Mossos d’Esquadra van veure com quatre persones sortien ràpidament del cotxe per evitar ser devorades per les flames. Els agents van interceptar-los sans i estalvis, però un d’ells va fugir corrents per no rendir comptes amb la policia: era el conductor.

Conductor fugit i drogat

No va poder fugir gaire lluny perquè de seguida va ser interceptat pels Mossos i, posteriorment, detingut. El jove de 20 anys va acabar arrestat per la seva conducció negligent però també perquè no va voler aturar-se davant els requeriments de la policia en un primer moment. 

Els agents de l’Àrea Regional de Trànsit, veient aquella situació, també van fer més comprovacions per descartar, per exemple, que el cotxe fos robat. En aquest cas no ho era. 

La sorpresa, però, va arribar quan el conductor va ser sotmès al test de drogues i alcoholèmia. El noi va donar positiu amb drogues. Per aquest motiu, també se l’acusa d’un delicte contra la seguretat viària per anar sota l’efecte de substàncies estupefaents. 

Anar drogat al volant s’està convertint en una de les raons més recurrents en conductors que fan conduccions negligents i que, per tant, poden acabar comportant un accident de trànsit. Un fet que alerten des dels Mossos de trànsit i les autoritats del sector.