La Secció quarta de l’Audiència de Girona va jutjar ahir un home acusat d’abusar sexualment en múltiples ocasions i durant 5 anys a una menor al domicili on vivien situat a Salt. De fet, segons va explicar el pare de la víctima durant la vista, l’acusat vivia amb la família des que la menor va néixer, i el consideraven com un «germà». Entre els episodis descrits per la víctima, hi ha una videotrucada que ell li hauria fet on li va ensenyar els genitals. Una amiga de la víctima, que va presenciar els fets, va gravar la trucada, i durant el judici va ser reproduïda.

El processat, que s’enfronta a 9 anys de presó, va negar els fets «in extremis», ja que en un primer moment no volia declarar davant de cap de les parts. Ni tan sols estava disposat a contestar a les preguntes del seu advocat. Després de la insistència del tribunal, alertant-lo que si no declarava perdia l’oportunitat de dir que no havia comès cap delicte, va accedir a contestar «no» a la pregunta «ha comès els fets que es jutgen?».

Per la seva banda, la víctima va explicar que l’acusat «sempre» havia viscut a casa seva, i que els abusos van començar quan ella tenia 6 anys. Segons va relatar, el processat aprofitava moltes ocasions que estaven sols a casa per acostar-se-li i refregar-se amb ella, o per intentar treure-li la roba, tot plegat sense consentiment i que hauria perpetrat en més d’una ocasió. També va indicar que es va masturbar davant d’ella diverses vegades. La fiscalia afegeix que va intentar-la penetrar, però que la víctima s’hi va negar. El crit d’alerta el va fer la mateixa víctima després del succés de la videotrucada. Va explicar-li a la seva tutora de l’escola, i li van fer arribar el vídeo que havien gravat. Al llarg del procediment hi ha detalls que han canviat, perquè la víctima no recorda. La seva amiga va dir que no sabia detalls del que havia passat perquè «són coses que fan molt mal i que no es té ganes de parlar-ne».

Segons va explicar el pare de la víctima durant la vista, l’acusat va demanar-li perdó pels fets de forma indirecta a través d’uns amics en comú.

Amb tot, la defensa sosté que «de cap manera» s’han aportat proves prou sòlides per desvirtuar la presumpció d’innocència de l’acusat, i que no hi ha un «fil conductor» consistent entre el que es va denunciar i el que s’ha explicat durant el judici.