El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Can Gibert del Pla vacunarà divendres a la tarda sense cita prèvia als usuaris del centre nascuts entre el 1952 i el 1971 que no hagin passat la covid-19 en els últims sis mesos i que encara s’hagin de vacunar de la primera dosi.

Així ho ha comunicat Salut, en una iniciativa dirigida als barris de Can Gibert del Pla, Santa Eugènia i Sant Narcís. Maria Àngels Rovira, directora de l’Equip d’Atenció Primària de Can Gibert del Pla, explica que es tracta d’una prova pilot i si el resultat és positiu es podria repetir cada setmana durant el mes de juliol.

Paral·lelament, aquests dies s'està fent una marató de vacunació a per franges d’edat concretes. Concretament, són Roses, l’Escala, La Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar i Lloret de Mar. La campanya està pensada per facilitar l’accés de la ciutadania a la vacuna i va dirigida a aquelles persones que encara no tinguin la primera dosi.

Avui, a més, Salut ha dut a terme una vacunació «intensiva» a Cassà de la Selva però en aquest cas sí que calia cita prèvia.

Població de 60 a 69 anys

D’altra banda, les persones d’entre 60 i 69 anys que van rebre la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca ja poden demanar hora per vacunar-se de la segona si ja fa 11 setmanes de la primera. D’aquesta manera, els nascuts entre el 1952 i el 1961 i vacunats amb AstraZeneca ja tindran la immunització completa.

Salut ha assegurat que actualment el departament disposa de prou dosis d’AstraZeneca per cobrir aquest tram de vacunació, en el qual no està previst oferir la possibilitat de punxar-se amb Pfizer com sí que s’ha fet en els col·lectius essencials de menys de 60 anys.

Salut ja ha començat a enviar missatges a les persones que complexin entre onze i dotze setmanes de la primera dosi d’AstraZeneca. Se’ls convoca a programar-se a través de la web de vacunació de Salut.