L'Ajuntament de Salt i els centres educatius del municipi han participat avui en la inauguració oficial de la nova senyalització escolar, que forma part del projecte "Juguem? Itineraris Segurs". L’acte s’ha dut a terme davant de cada centre, i ha servit per fer el descobriment dels senyals dels diferents itineraris. Aquests han estat especialment confeccionats amb els dibuixos de l’alumnat.

La primera tinenta d’alcalde i regidora dels Serveis a les Persones, Margarita de Arquer, ha explicat que “la inauguració de la senyalització ha servit per homenatjar la implicació dels centres educatius del municipi en el projecte de senyalització i decoració de les rutes segures cap als centres escolars de Salt”.

Implicació de la ciutadania

El desplegament del projecte "Juguem? Itineraris Segurs" també ha comptat amb el suport de la ciutadania. En aquest sentit, els nens i nenes dels diferents centres escolars han participat en la pintada de carrers i el disseny de la senyalització de les rutes.

Per altra banda, membres del Centre de Recursos per a la Gent Gran s’han encarregat de guarnir la resta d’espais urbans que formen part dels Itineraris Segurs. Tot plegat ha estat coordinat pel consistori i la Fundació Atenea.

Durant la descoberta dels senyals, de Arquer ha lliurat un diploma als responsables dels diferents centres per tal de formalitzar l’agraïment per la seva estreta col·laboració amb la iniciativa.

Tres itineraris

Fa tres anys que l’Ajuntament de Salt, juntament amb la Fundació Atenea, impulsa el projecte "Juguem. Itineraris Segurs". La iniciativa ha permès identificar tres itineraris que travessen el municipi de Nord a Sud per a poder arribar a totes les escoles de la vila. La iniciativa inclou, a la vegada, un treball de sensibilització comunitària per garantir que els infants que van i tornen sols de l’escola ho puguin fer de forma autònoma i segura.