«Descobrim Girona» és l’aplicació mòbil que estrena la ciutat i que es va presentar ahir. Conté sis itineraris disponibles que posen en relleu el patrimoni històric, cultural i arquitectònic de Girona.

Aquestes rutes estan disponibles en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i en completar-les, s’atorga un 50% de descompte en l’entrada al Museu d’Història de Girona, al Museu d’Història dels Jueus, al Museu del Cinema o a la Casa Masó, vàlid durant un mes. A més d’un 10% de descompte en els productes de les respectives botigues.

Entre els itineraris disponibles, hi ha «Girona de gel i foc», que revela el patrimoni que amaguen els escenaris de la sisena temporada de la sèrie Joc de Trons o «Girona plató», que mostra la ciutat i la seva història a través d’algunes de les pel·lícules que s’hi han rodat. La resta d’itineraris se centren en la història, l’arquitectura i l’art urbà.

La «Força Vella» convida a descobrir part de la història dels jueus, fent un recorregut per l’antic recinte emmurallat de la ciutat. I «Rafael Masó» guia els usuaris per les obres d’un dels arquitectes catalans més destacats de principis del segle XX.

Els dos itineraris que es proposen d’art urbà segueixen l’un, el rastre dels murals de gran format del festival Milestone Project al Barri Vell i l’altre, els del festival monar’T als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla.

«Aquesta app dona resposta a un context econòmic i social globalitzat i en constant evolució, en un moment en el qual s’estan produint uns canvis en les preferències del consum: es plantegen reptes mediambientals i s’introdueixen avenços tecnològics», va dir ahir la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana. I va afegir: «Connecta el passat amb el present».

Els continguts s’ha desenvolupat en col·laboració amb el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema, la Casa Masó, el Bòlit. Centre d’Art Contemporani, festival monar’T, Milestone Project i l’Oficina de Turisme. A més, cada itinerari conté informació general com la distància, la durada aproximada i el tipus de ruta que es farà.

El projecte, que s’ha tirat endavant a través del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona, ha estat cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea i en un 25% per la Diputació de Girona.

L’aplicació està disponible de manera gratuïta des d’ahir, tant per a dispositius Android com iOS.