Reinald Roca és, des d’aquest dimarts, el nou president de l’Associació Veïnal del barri gironí de Santa Eugènia. La seva va ser l’única candidatura que es presentava i va guanyar amb el suport del 70% dels associats. Roca agafa el relleu de Natàlia Del Campo, qui n’era la presidenta des del 2018.

La nova junta, formada per un total de dotze veïns i veïnes, es marca un parell de línies d’actuació per començar a treballar. Es vol, segons explica Roca, reforçar la capacitat d’interlocució del barri amb l’Ajuntament de Girona «per tenir més força perquè les peticions es materialitzin». I també, seguir treballant les xarxes socials; a més de crear un butlletí trimestral amb informació del barri.

Roca vol treballar per revertir el que considera «el problema de fons del barri»: la pobresa d’alguns habitants.

Per la seva banda, Natàlia Del Campo marxa contenta amb la feina feta al capdavant de l’associació aquests últims dos anys de mandat.

Considera que, tot i que s’ha fet molta feina, queda molt per fer. «Crec que hem posat moltes llavors de canvis al barri, però es pot seguir millorant». Del Campo confia en el fet que en una dècada el barri hagi assolit una millora considerable. «Té una projecció molt important, si es fa bé la feina», diu, i destaca el Pla d’Educació i Convivència com un dels majors èxits assolits fins ara.

L’única cosa que li hauria faltat, diu, és haver aconseguit tirar endavant un diagnòstic del barri «per poder saber quines actuacions cal prioritzar». Tot i això, considera que ara «cal fer un bon traspàs» i, després, «deixar fer».