Pitu Coll Pairó, propietari de la carnisseria Coll, es va posar ahir darrere el taulell del negoci familiar per última vegada. Després d’uns quaranta anys dedicat a l’establiment, ha decidit abaixar la persiana perquè «no tinc relleu i estic pendent d’una operació des de fa tres anys», que ha decidit no ajornar més.

Els seus pares, Joan Coll i Loreto Pairó, van engegar aquest negoci emblemàtic al barri de Sant Narcís l’any 1964. El negoci «va funcionar molt bé fins al canvi de mil·lenni, però ara costa molt competir amb les grans superfícies», explica el fill, que diu que aquest tipus de comerços van desapareixent. «Estan en vies d’extinció», sentencia. I afegeix que, molt al seu pesar, «l’ofici s’està perdent».

El negoci tancat definitivament Marc Martí

A la carnisseria, Coll elaborava gran part dels productes que venia i tenia una clientela fixa. «Hi ha persones que ja compraven aquí quan la portaven els meus pares».

Ahir, pel tancament, alguns van deixar «anar alguna llàgrima». Al carnisser també li va saber greu veure arribar el final del negoci, just un any després que els seus dos pares morissin, però reconeix que també té ganes de descansar. «Ha estat una decisió difícil, però tindré més qualitat de vida».

La carnisseria Coll ahir abans de tancar Carnisseria Coll

Amb el tancament, es perd un dels últims negocis de proximitat que queden al barri.