El PSC recorda que la ciutat de Girona ha de reduir el 70% de les emissions actuals de gasos d’efecte hivernacle si vol arribar als objectius europeus marcats pel 2030. «Si Europa ha disminuït un 25% i Girona està un 23% per sobre de les xifres d’emissions brutes de 1990, és que la immensa majoria de la feina per al canvi està per fer», assegurava la portaveu del partit, Sílvia Paneque.

Per fer realitat el canvi, el PSC aposta per una redefinició total de la mobilitat pública a Girona. Això inclou engrandir el centre per apartar els vehicles rodats en un perímetre que doblés l’actual, construir infraestructures verdes per incorporar la natura a la ciutat, obrir un nou Pla de Barris per a l’eficiència energètica de llars i locals i desplegar línies d’ajut per a la instal·lació d’energies renovables.

«El progrés econòmic i l’emergència ambiental apunten en la mateixa direcció i Girona té l’oportunitat de portar a terme un nou procés de transformació i creixement econòmic. La resposta europea a la crisi climàtica i econòmica provocada per la Covid pot ser una oportunitat per la ciutat i la seva gent», explicava Paneque. A l’última dècada, les nits tòrrides (que no baixen dels 25°C) s’han multiplicat i poden provocar problemes de salut. «Hem d’evitar que l’escalfament global ascendeixi per sobre dels 1,5°C o 2°C», advertia la portaveu socialista.