La comunitat de veïns del carrer Montjovi número 2, ubicat al barri de Montjuïc de Girona, demana que s’aturi el projecte de trasllat de l’antena de telecomunicacions que ha començat aquesta setmana. Fins ara, la torre estava instal·lada a uns deu metres de la seva façana, sobre el teulat de l’estudi de TV3, i ara es col·locarà encara més a prop de l’edifici, concretament a pocs centímetres de la façana del bloc A, tal com preveia el projecte presentat l’abril del 2021.

Els veïns denuncien aquesta instal·lació que consideren «il·legal» perquè supera el topall permès d’emissió d’ones electromagnètiques, responsables de problemes de salut, i insten a l’Ajuntament de Girona a trobar-li una nova ubicació apartada de la població.

L’aparell, instal·lat per primer cop l’any 1997, suporta el servei de comunicacions mòbils dels cossos de seguretat i d’emergències de la Generalitat de Catalunya, així com els dels ens locals; a més de l’emissió de la Televisió Catalunya i la xarxa de les operadores mòbil Amena i Vodafone, entre d’altres.

Les obres han començat tot i les al·legacions dels veïns presentades a través d’una instància al Departament de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, que asseguren que no han tingut resposta. Abans, havien mantingut una reunió amb l’Ajuntament de Girona que no va oferir-los cap solució perquè, segons expliquen els veïns, els responsables d’urbanisme els van assegurar que era competència de la Generalitat.

Aquest és un problema que fa temps que s’arrossega. El juliol de 2006 es va presentar la primera petició formal per treure-la a l’Ajuntament. Ara que han passat 15 anys, s’ha aprovat moure-la encara més a prop d’aquest edifici.