L’Ajuntament de Girona ha finalitzat aquesta setmana diverses actuacions de millora de la seguretat viària a l’avinguda de Lluís Pericot. L’objectiu principal de les mesures és reduir la sinistralitat de la via, ja que el tram comprès entre el carrer d’Emili Grahit i la pujada de la Creu de Palau és un dels punts de laciutat on es produeixen més accidents.

D’una banda, s’ha suprimit la circulació de vehicles pel pas que creua la rambla de vianants a l’alçada de la cruïlla entre l’avinguda i el carrer del Castell de Requesens. De l’altra, s’han estret diversos trams de la calçada per obligar els vehicles a reduir la velocitat i pacificar el trànsit.

«Estarem molt atents per saber si les actuacions donen resultat, i a partir d’aquí continuarem prenent mesures si és necessari», va explicar la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda. La planificació dels treballs s’ha basat en les indicacions del Pla Local de Seguretat Viària 2020-2023, que identifica els punts de la ciutat que presenten concentració d’accidents. En aquest tram de l’avinguda de Lluís Pericot, es van registrar un total de 61 sinistres amb ferits de diversa consideració, majoritàriament lleus, entre els anys 2016 i 2018. Concretament, el 2016 es van registrar 19 accidents, el 2017 se’n van registrar 32 i el 2018, un total de 10.

«Constantment treballem per millorar les condicions de circulació a la ciutat, amb la principal prioritat de la seguretat viària», va destacar la regidora.

Durant els treballs s’ha aprofitat per millorar també la senyalització al llarg de tota la via. En aquest sentit, s’han reforçat especialment els senyals de «cediu el pas» en els tres punts en què la calçada creua la rambla de vianants, ja que s’hi s’havien detectat incompliments de les indicacions de trànsit.