Girona recupera la Fira de Mostres aquesta tardor, del 28 d’octubre a l’1 de novembre. Ho fa després que l’any passat s’hagués de suspendre, a última hora, a causa de les restriccions imposades per frenar la pandèmia de la covid-19.

L’esdeveniment, que se celebra de forma anual al Palau de Fires, és un punt de trobada pel teixit empresarial de les comarques gironines, que permet la promoció del comerç en el marc de la programació dels actes de la Festa Major de Sant Narcís. Aquesta serà la 59a edició de la trobada, però hauria de ser la número 60. L’any passat, es va haver d’anul·lar a mitjans d’octubre, tot i tenir-ho tot a punt.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, va explicar ahir al Diari de Girona que «l’objectiu d’enguany és arrencar de nou l’activitat, encara que sigui en un format més reduït». La cita sol rebre unes 400 empreses, essent el «gran esdeveniment» anual que organitza la Fira.

A principis de juny, quan va arrencar la preparació de la Fira de Mostres 2021, l’organització va fer una enquesta als expositors de l’última edició. Cunyat va revelar que han detectat «més predisposició que l’any passat a participar-hi», però va reconèixer que és difícil saber si les dimensions de la fira seran com en edicions anteriors o més reduïdes, «pel nombre d’empreses que finalment hi participin i pels metres que agafin».

La voluntat és la d’intentar fer «una fira el més semblant possible a les edicions anteriors, seguint la normativa que marqui el PROCICAT». Cunyat va concloure que «l’èxit serà que es pugui dur a terme».