Descoberta arqueològica al Barri vell de Girona. L’obra que va començar dilluns a la Rambla de Girona com una actuació puntual per reparar una claveguera que vessava, ha deixat al descobert un pany de muralla que s’amagava sota el paviment. Fonts de l'ajuntament han revelat que la troballa semblaria originària del segle XIV. Ara s’han parat les obres perquè els arqueòlegs puguin elaborar un informe de la troballa, que servirà per determinar-ne l’origen i què cal fer.

El vicealcalde Quim Ayats va explicar ahir que «se sabia que aquesta zona era susceptible a trobar restes arqueològiques» i que, per això, hi havia un protocol arqueològic previst. Les obres, que feia aigües de Girona per un pressupost inicial estimat de 35.948,98€, havien de quedar enllestides la setmana que ve. Amb la descoberta, les obres s'endarreriran i, segurament, també seran més cares.

A poc més d'un centenar de metres d'aquest tram de muralla, fa quatre anys se'n va trobar un altre en una casa del carrer Argenteria, annexa a la llera de l'Onyar. Es tractava d'un potent mur construit el segle XIX que tenia 2,40 metres de gruix, 5'70 metres d'amplada i uns 12 metres d'alçada, ja que remuntava fins al segon pis de l'edifici. Quan els arqueòlegs van poder intervenir, ja només quedava el mur dels baixos del local. Els treballs de recerca van permetre excavar fins a trobar el nivell de fonamentació del mur, que va aparèixer a una profundicat de 4,80 metres per sota del nivell actual de circulació.