L’escola de Palau de Santa Eulàlia reobrirà de nou les seves portes avui, primer dia de curs, 50 anys després del seu tancament. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va inaugurar ahir les instal·lacions que ocuparà el pròxim curs la nova escola rural, juntament amb l’alcalde, Xavier Camps; la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, i el president de la Diputació, Miquel Noguer, entre d’altres.

El centre tindrà un grup de 6 alumnes, dos dels quals d’educació infantil i quatre de primària, i ocuparà un espai de l’Ajuntament que s’ha adequat per al seu ús com a escola. El titular d’Educació va posar de manifest la importància de la col·laboració entre les dues administracions públiques: «Volem fer un reconeixement a l’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia i al seu alcalde. Creiem que la recuperació de l’escola ha estat un bon exemple de col·laboració entre el municipi, el Departament i els serveis territorials, per atendre les necessitats d’escolarització de les famílies del poble».

Gonzàlez-Cambray va ressaltar que «Educació està i estarà al servei de la ruralitat». «Creiem en les escoles rurals i cada cop tenim més escoles bressols rurals a dins dels municipis, una aposta de país», va subratllar.

Per això, va explicar que han «apostat per facilitar la incorporació del primer cicle a les escoles rurals, en cooperació amb els ajuntaments», i va manifestar que «sabem que si des de l’inici de la seva escolarització els infants més menuts es poden quedar al poble, afavorim l’arrelament de les famílies i l’equilibri territorial del país». «Estem decidits a enfortir la xarxa educativa pública», va concloure.