Diferents entitats gironines han convocat aquest dimarts 14 de setembre a les 20h a la plaça del Vi una concentració per denunciar l'increment d'agressions LGTBIfòbiques i demanar polítiques actives a les administracions.

Catalunya acumula quasi el 40% dels delictes LGTBIfòbics que han tingut lloc a l'Estat els darrers cinc anys i de què han tingut coneixement els cossos policials.

Últimament s'han viscut diversos casos greus, com la pallissa a un home a Barcelona a finals de juny, l'agressió a un jove a Sant Cugat, a principis de juliol, o la recent persecució amb amenaces al periodista i músic Pere Mercader, així com l'assassinat a Samuel Luiz a la Corunya.

L'Eurocambra reclama el reconeixement de les famílies LGTBI a tota la UE

L'Eurocambra reclama el reconeixement de les famílies LGTBI a tots els estats de la Unió Europea. En una resolució no vinculant aprovada per 387 vots a favor, 161 en contra i 123 abstencions, els eurodiputats expressen la seva "profunda preocupació per la discriminació que pateixen les famílies LGTBI i els seus fills" en alguns països de la Unió Europea. Només la meitat dels estats del bloc comunitari reconeixen els matrimonis del mateix sexe i per això la resolució de l'Eurocambra reclama un "enfocament comú" i demana als estats que "introdueixin la legislació pertinent per garantir el ple respecte del dret a la vida privada i familiar sense discriminació".

La resolució reclama a la Comissió Europea que proposi una legislació que obligui tots els estats membre a "respectar la continuïtat jurídica dels lligams" de les famílies LGTBI. A més, també demana que es reconegui arreu de la UE el certificat de naixement d'un infant d'una família LGTBI expedit per un altre estat membre.