La plaça del Vi de Girona va acollir ahir al vespre una concentració contra les agressions LGTBI-fòbiques, convocada per vuit entitats del col·lectiu LGTBI a la ciutat. La protesta també volia exigir a les administracions que es duguin a terme «polítiques efectives» contra aquests tipus d’incidents. La concentració, que va començar a les vuit del vespre, tenia per lema «Davant del seu odi, el nostre orgull».

A l’acte es va llegir un manifest unitari, en què s’afirmava que «l’LGTBI-fóbia és un fet ben viu en la nostra societat». En aquest sentit, en el manifest es recordaven els darrers casos greus d’atacs al col·lectiu LGTBI, com la pallissa a un home a Barcelona a finals de juny, l’agressió a un jove a Sant Cugat, o l’assassinat a Samuel Luiz a la Corunya. Els manifestants també van alertar que Catalunya acumula quasi el 40% dels delictes LTBIfòbics dels darrers cinc anys a l’Estat, i de què han tingut coneixement els cossos policials. I les agressions han anat a l’alça aquest 2021, segons dades de l’Observatori Contra l’Homofòbia.

Per tot plegat, van exigir a totes les administracions públiques que es promoguin «polítiques efectives per acabar amb aquesta xacra». La lectura va acabar amb el reclam: «No volem ser valentes, volem ser lliures».