L’accés als concerts de les Fires de Sant Narcís podria fer-se a través de passaport Covid - si aleshores aquesta opció està aprovada per Salut -, o bé amb mecanismes de reserva prèvia d’entrada, que podrien ser de pagament. Són dues de les possibilitats que l’Ajuntament de Girona té sobre la taula per gestionar qui podrà accedir dins la zona de concerts, que si es mantenen les mesures actuals estarà perimetrada, i com ho farà.

Tot indica que enguany hi podran haver concerts i barraques, però «no està clar encara amb quines restriccions ens trobarem», explica el vicealcalde de Girona i regidor de Cultura, Quim Ayats. Per aquest motiu, Ayats afirma que estan treballant «en tots els escenaris possibles» per poder donar resposta a la situació que finalment es trobin. «Estarà condicionat a quina limitació hi hagi en aquell moment, tenim tots els elements sobre la taula», apunta.

Ayats recorda que encara no se sap si el passaport Covid estarà validat per certes activitats - el departament de Salut va anunciar la setmana passada que s’estudia implantar-lo per accedir en determinats establiments, com la restauració o l’oci nocturn, després d’una sentència favorable del Tribunal Constitucional en aquesta línia a Galícia. Aquesta és una de les opcions que valoren per accedir als concerts. Però Ayats remarca que «és molt diferent amb una circumstància o amb l’altra». En cas de no tenir aquesta eina disponible, es valoraria l’entrada anticipada. I, per evitar que hi hagi persones que reservin seients però després quedin buits, es contemplaria l’opció del pagament. «La voluntat és que sigui accessible per tothom, la millor fórmula dependrà de les restriccions que hi hagi en aquell moment», manifesta Ayats.

Per ara, l’Ajuntament preveu concerts en dos escenaris: un al parc del Migdia (amb capacitat per 1.000 persones) i a la Copa (amb aforament per 3.000 persones). Segons havia anunciat l’Ajuntament a l’agost, durant les actuacions els assistents hauran d’estar asseguts, no podran ni beure ni fumar i hauran de dur mascareta. Però tot plegat continuarà pendent de les mesures del Procicat fins l’últim moment. Per exemple, si les restriccions no obliguen a estar asseguts als concerts, no hi haurà cadires, apunta el vicealcalde. I així, amb tots els elements.