La 19a edició de la Marxa del Xuixo, que organitza anualment la Fundació Oncolliga Girona, va congregar diumenge 787 persones. L’any passat, aquesta iniciativa que té com a objectiu promoure els hàbits saludables i recaptar fons per a ajudar les persones malaltes de càncer de les comarques gironines, va ser en format virtual per complir amb la normativa covid.

La marxa completa cada any un itinerari diferent al voltant de Girona. Enguany, per tal d’evitar aglomeracions, els participants van poder escollir entre dos recorreguts, un de 5 km i l’altre de 10 km, per la Vall de Sant Daniel i la sortida es va fer de manera esgraonada i lliure, entre les nou i dos quarts d’onze del matí. Abans de començar, l’organització va entregar als participants un entrepà i aigua, i a l’arribada els esperava el tradicional xuixo gironí que dona nom a la marxa.

El punt de partida dels dos itineraris va estar la plaça de la Sardana. Des d’allà, els que havien triat el recorregut de 5 km van enfilar el camí dels Àngels fins a la Font del Ferro i van fer la tornada per la carretera asfaltada. Per la seva part, els que van fer el recorregut més llarg es van desviar cap al Mirador Olivet d’en Salgueda, i el Puig Estela, i després van baixar cap al pàrquing de la Font del Ferro per tornar per també per la carretera asfaltada.

La iniciativa va comptar amb la col·laboració de l’Associació de Pastissers Artesans de la Província de Girona, el GEiEG, el forn Cresell i l’Ajuntament de Girona.