Durant el mes de setembre, el Consell Comarcal del Gironès posa en marxa la iniciativa per impulsar la mobilitat elèctrica compartida pels seus treballadors. L'objectiu és crear un servei de mobilitat sostenible mentre, a la vegada, es contribueix a la millora del medi ambient local i global, així com a reduir les emissions de CO2 i de soroll.

En aquest marc, el Consell Comarcal del Gironès ha signat un contracte amb la cooperativa Som Mobilitat per tenir a disposició del seu personal un vehicle elèctric. Amb aquesta iniciativa es pretén deixar enrere el model de mobilitat actual basat en el vehicle privat i impulsar un model basat en anar a peu i en bicicleta, fer ús del transport públic, i impulsar el vehicle elèctric compartit.

Coincidint amb la setmana europea de la mobilitat sostenible, el dia 21 de setembre ha arribat el vehicle al Consell Comarcal i ha tingut lloc una jornada de formació pels treballadors i treballadores on s’ha informat sobre el funcionament del servei i on s’ha pogut provar el vehicle. A més, està prevista la instal·lació d’un punt de recàrrega pel vehicle elèctric en el Consell Comarcal en els propers mesos, coincidint amb la convocatòria de subvencions MOVES III.

Aquesta iniciativa es desenvolupa en el marc de la posada en marxa de la Oficina Comarcal de Transició Energètica del Gironès en els darrers mesos, que pretén incentivar projectes d’energies renovables i mobilitat sostenible a la Comarca. Des de la Oficina es gestionarà el desenvolupament de la iniciativa i es donarà visibilitat al projecte per tal de promoure accions similars en els altres municipis de la Comarca.