L’Ajuntament de Girona ha obert un espai, a la plataforma Girona Participa, perquè la ciutadania pugui fer arribar propostes sobre les estratègies que ha d’incloure el Pla de transició ecosocial. Les persones interessades poden donar suport a les aportacions que es van realitzar a la primera sessió de treball, el passat 21 de setembre, i que estan publicades a la plataforma o bé fer-ne de noves. Per fer-ho, hi ha temps fins demà.

A la primera sessió de treball, que es va celebrar al Centre Cultural La Mercè, hi van participar una trentena de persones. De ponents hi van anar Alfons Pérez, de l’Observatori del Deute de la Globalització i Erika Zárate, de la cooperativa Resilience Earth. Pérez va parlar de mitigació i adaptació al canvi climàtic; circularitat de materials, energia i aigua a la ciutat i transformació del model econòmic de la ciutat i Zárate, sobre justícia social i climàtica.

L’acció s’emmarca en el procés participatiu engegat per redactar el pla, el qual té per objectiu fer front a l’emergència climàtica a la ciutat.