La Policia Municipal de Girona ha rebut aquesta setmana 20 agents que s’han incorporat a la plantilla. Durant els primers dies estaran fent formació i, tot seguit, passaran a desenvolupar les tasques pertinents dins el cos policial com a agents. Amb aquestes incorporacions, la Policia passarà a tenir un total de 156 efectius.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso; l’intendent de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, i la inspectora del cos, Ana Belén Martínez, han donat la benvinguda a les noves incorporacions.

“La seguretat és una prioritat, i en els darrers mesos hem treballat per poder tenir el màxim d’efectius possible al carrer"

Marta Madrenas - Alcaldessa de Girona

"L’entrada en servei de 20 agents ens permetrà augmentar la seva presència a tota la ciutat, avançar en el model de policia de proximitat i treballar per a la convivència. A més, cal destacar que augmenta el número de dones en el cos, i per si sol això ja és una molt bona notícia”, afirma l’alcaldessa Marta Madrenas.

Els nous i les noves policies cobriran places vacants que hi havia a la plantilla de la Policia Municipal de Girona. Es tracta de places d’agents que han marxat a altres cossos policials, que han pujat a comandament o que s’han jubilat. Amb aquestes incorporacions només quedarà per cobrir una plaça vacant de sergent.

D’aquestes 20 incorporacions, 10 policies entren al cos en pràctiques després de l’estada formativa a l’Escola de Policia de Catalunya (menys un que ha fet les oposicions ara i que ja compta amb la formació) i 10 entren com a interins o interines. En aquest darrer cas, acaben de superar el procés selectiu que es va convocar aquest any, i aniran a l’escola del gener a l’octubre de 2022. Pel que fa al gènere, 14 són homes i 6 són dones.