Deu joves (sis noies i quatre) nois, han començat a treballar a l’Ajuntament de Girona a través d’un contracte en pràctiques de sis mesos de durada a jornada completa. La contractació s’ha fet mitjançant una subvenció de 110.000 euros que el Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat al consistori en el marc del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, destinat a incentivar la contractació laboral de persones joves per millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral.

«Una de les màximes prioritats de l’Ajuntament en l’àmbit de les polítiques de promoció econòmica és la generació de llocs de treball i la reducció de l’atur juvenil, que s’ha vist incrementat l’últim any a causa de la crisi de la COVID-19, fet pel qual s’aposta pel desenvolupament de programes que millorin l’ocupabilitat de les persones, perquè sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps», ha remarcat la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Glòria Plana.

Les persones joves contractades desenvoluparan tasques vinculades a la titulació que tenen, a través d’un pla de pràctiques supervisat pel seu tutor. El contracte els permetrà adquirir les competències tècniques i transversals vinculades a la pràctica professional sobre la matèria dels seus estudis. Del total de joves, 8 tenen una titulació universitària (5 d’ells de la branca de les ciències socials i jurídiques, 1 de les ciències, 1 d’arts i humanitats i 1 en enginyeria i arquitectura) i 2 tenen una titulació del cicle de Grau Superior en Administració i Finances.

Aquesta és la sisena edició que es duu a terme aquest programa, que es va iniciar l’any 2016. Al llarg d’aquests anys han estat contractats 81 joves.