L’Ajuntament de Girona va inaugurar ahir la nova denominació de 16 carrers i 3 places de Germans Sàbat amb un acte a la plaça del barri, en què els veïns van rebre els números de porta corresponents. Fins ara aquests punts de la xarxa viària no tenien nom propi i estaven agrupats dins la nomenclatura de Grup Germans Sàbat. Ara, responent a una reivindicació veïnal i per acabar amb problemes amb servei com les urgències o la missatgeria, s’ha decidit comptar amb una denominació per a cada via. L’elecció dels noms es va fer a partir d’un procés participatiu de recuperació de la memòria històrica del barri, liderat per l’Associació de Veïns de Germans Sàbat.

Van participar en l’acte l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, amb el regidor del Nomenclàtor, Martí Terés; el president de l’AV, Jorge Rosales, i la directora del Centre Cívic Ter, Isabel López. A la inauguració també hi van assistir la regidora de barri, Anabel Moya; diversos regidors i representants d’entitats.

A l’acte es va projectar el documental «Germans Sàbat. Sota la pell dels camins», dirigit per Jordi Manyà, que mostra la història de cada un dels noms proposats. El film va a càrrec de l’associació ConArte Internacional, hi han participat veïns del barri, i té el suport del projecte Arts i Barris del consistori.

Els noms escollits, i aprovats per la Comissió del Nomenclàtor de Girona, han estat els següents: la plaça de la Verge del Pi i la plaça del Capellà; i els carrers de Maria Prat i Colom, de Margarita Díaz Gimbernat, de les Botigueres, dels Perruquers, del Mig, del Camp de Futbol, de les Dones, de l’Autopista, del Pi, Petit, dels Mestres, del Dotze d’Agost, de les Monges Vedruna, de la Mutualitat, del Pou, i la pujada de la Font de Germans Sàbat.