L’Ajuntament de Salt va aprovar al ple d’ahir el conveni interadministratiu que permetrà als veïns d’Aiguaviva i de Bescanó seguir utilitzant la deixalleria municipal de la ciutat. A partir d’ara, Aiguaviva i Bescanó pagaran un cànon que s’aplicarà en funció dels usuaris i residus que hi hagin aportat els seus ciutadans.

L’acord regularitza la situació després que l’any 2018 el consistori recuperés la gestió directa de la instal·lació del Consell Comarcal del Gironès i es treballés en l’elaboració del conveni, al mateix temps que s’havia de preparar un nou programari i adequar l’equipament després que l’ens comarcal ja no en fos responsable.

El regidor de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Salt, Josep Valentí, explica que «amb l’acord entre els dos municipis donem sortida a una necessitat que tenen Aiguaviva i Bescanó i, al mateix temps, compartim els costos d’un equipament municipal».

Els usuaris d’Aiguaviva i Bescanó disposaran d’una targeta per accedir a la deixalleria municipal tal com tenen els veïns i veïnes de Salt.

Nou accés a la web

Durant aquestes darreres setmanes s’ha posat en marxa un nou apartat a la web municipal de Salt des d’on la ciutadania pot consultar l’ús que ha fet de la deixalleria i, d’aquesta manera, tenir informació sobre si tenen accés a les bonificacions que s’apliquen a la taxa d’escombraries i que va del 15 al 25% de l’import total. D’altra banda, a partir d’ara, aquesta bonificació ja no s’haurà de sol·licitar a través d’una instància i s’aplicarà directament al rebut.

S’aproven les ordenances

El ple d’ahir també va aprovar les ordenances per 2022, que congelen de nou les taxes i afegeixen algunes bonificacions.