Els Mossos d’Esquadra han detingut a Salt dos homes quan transportaven cinc quilos de cabdells de marihuana al cotxe.

En l’escorcoll també els van intervenir una pistola municionada amb 12 projectils.

Els arrestats són dos homes 34 i 49 anys, de nacionalitat colombiana i veïns de Roses i Girona. Se'ls acusa de ser presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Els fets van succeir el dia 15 d’octubre al migdia quan gràcies a la col·laboració ciutadana, una patrulla que estava fent tasques preventives a la C-66 a Celrà, va tenir coneixement que dos vehicles circulaven de manera temerària sense respectar les distàncies de seguretat amb la resta d’usuaris.

Immediatament, es va muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar un dels vehicles a la localitat de Salt.

A dins d'un rentat de cotxes

Quan els agents es disposaven a aturar-lo, el conductor va advertir la presència de la dotació policial i va fer una maniobra evasiva fins a conduir el vehicle a l’interior d’un rentat de cotxes del Passeig Països Catalans. Tot seguit, els dos ocupants van intentar fugir corrents sense aconseguir-ho.

En l’escorcoll del vehicle, els agents van localitzar cinc quilos de cabdells de marihuana, una navalla i una pistola amb 13 projectils, dels quals 12 municionats i un a la recambra.

Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar el dia 16 d’octubre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.