El passat divendres 15 d’octubre, el tanatori de Girona va ser l’escenari d'un acte en memòria dels nadons que van morir abans d’hora.

L’encesa d’espelmes, música i poemes en record dels nadons estel, va ser molt emotiu. L'acte el van organitzar les entitats Bressol (grup de Suport al dol perinatal), amb la col·laboració d’A Contracor, Dones Republicanes i Mémora Girona.

Amb aquest acte les entitats van voler contribuir al Dia Mundial de la Mort Gestacional i Neonatal. L'Ajuntament de Girona va contribuir amb la il·luminació al vespre de la façana consistorial de color lila per commemorar aquest dia.

 

Aquestes associacions treballen perquè l’Ajuntament de Girona habiliti un espai “confort” en un dels cementiris municipals per a les famílies que han perdut un infant en gestació o fins als 28 dies de vida. Possiblement, aquest espai s'ubiqui al cementiri vell.

Nou servei funerari de Mémora

Mémora ha impulsat un nou servei funerari i d'acompanyament en la pèrdua perinatal, disponible per a les famílies independentment de l'edat de gestació del bebè. La companyia ofereix als progenitors la possibilitat d'organitzar una cerimònia de comiat especialment dissenyada per a la pèrdua perinatal i en la intimitat familiar, al costat d'un servei d'acompanyament en el dol, amb la col·laboració de la Fundació Salut i Persona.