Pere Joan Palahí, que havia estat cronista taurí i "speaker" de l'estadi de Montilivi, ha mort als 80 anys. Palahí, que era una persona molt popular a Girona, s'havia dedicat professionalment al sector de la pintura i la retolació a través d'una empresa creada pel seu pare l'any 1929. El funeral en la seva memòria se celebra aquest dilluns a les 11 del matí a les Germanetes dels Pobres.

Palahí havia estat un gran aficionat als toros, i fins i tot va arribar a debutar com a torero l'any 1964, amb el nom de "Pinturero", amb el qual seria conegut de manera popular, i amb el qual també signaria durant un temps les seves cròniques taurines a Los Sitios. Més endavant, ja signant com a Pere Joan Palahí, i adaptant al català el particular argot taurí, mantindria aquesta activitat com a cronista al Diari de Girona.

A més, també era un gran aficionat al futbol, i durant molts anys va ser l'"speaker" del Girona FC a l'estadi de Montilivi. De fet, el club ha tingutr un record per a ell a través de Twitter i aquest dissabte hi ha escrit: "La família del Girona avui està de dol. Ens ha deixat Pere Joan Palahí, que durant anys va ser l'speaker de Montilivi. La seva veu ja forma part de la història del nostre Club".

La seva defunció va provocar nombroses mostres de condol a les xarxes socials, en les quals de manera general se'l valorava com "una gran persona".