La Policia Local de Salt ha detingut tres menors per punxar les rodes d'una vintena de cotxes a Salt i Girona.

Com ja va avançar Diari de Girona, diversos vehicles de Salt i del barri Can Gibert del Pla de Girona van aparèixer el 17 d'octubre amb pneumàtics desinflats perquè els havien punxat.  

A partir d'aquí, es va començar la investigació que la Policia Local de Salt ha culminat amb la detenció de tres menors.  Són tres joves de 14 i 15 anys, que ja han declarat a la comissaria saltenca i durant els pròxims dies, ho faran davant la Fiscalia de Menors de Girona.

La Policia Local va començar a rebre denúncies el mateix dia dels fets, en total en va recopilar 23 i també tenia constància que també vehicles de Girona havien patit punxades. En el cas de Salt, l’aparcament que hi ha al carrer Moreneta i a tocar del Ramon i Cajal és on es va produir la major part dels casos

Els agents per intentar localitzar els autors van començar a intentar descriure l’itinerari dels autors dels fets i per això, segons informa el consistori, van repassar les  imatges de les càmeres de seguretat del municipi i dels comerços de la zona. 

Un ciutadà troba el ganivet

Gràcies a la trucada d’un ciutadà van localitzar el ganivet amb el qual s’haurien punxat les rodes i van determinar que es tractava de tres autors. Posteriorment, a través de l’anàlisi  de les càmeres, van poder situar la comunitat de veïns des d’on els detinguts entraven i sortien. 

A partir d'aquí va començar les tasques per a la seva identificació, van recopilar més informació de veïns de la zona i els agents van confirmar que a sobre d’un dels presumptes autors hi havia una denúncia de desaparició  presentada pocs dies enrere.  

Amb les proves existents i per evitar més incidents el 29 d’octubre, la Policia Local va detenir a dos dels identificats i veïns de Salt i, poques hores després, es va fer el mateix amb el tercer implicat i veí de Girona.