La comissió d’entorn de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) Marta Mata de Girona s’ha afegit a les múltiples reivindicacions que s’estan fent des dels centres escolars gironins per aconseguir millores a les entrades i sortides dels equipaments d’ensenyament. La comissió reclama que l’Ajuntament impedeixi el pas de vehicles de manera definitiva per una part del carrer d’Avel·lí Artís i Gener Tísner, concretament a la zona del pas de vianants. «És una mesura necessària per a la seguretat dels nostres fills i filles», apunten.

Amb aquest objectiu, la setmana del 22 de novembre iniciaran una recollida de firmes per demanar a l’Ajuntament que apliqui mesures «contundents» per pacificar l’entorn de l’escola. Exposen que «és una via on hi ha un revolt amb poca visibilitat, que s’agreuja si hi ha un cotxe estacionat i si un infant surt del parc podríem tenir un ensurt, ja que de la porta del parc infantil al pas de vianants hi ha menys d'un metre».També indiquen que en el pas de vianants s’hi acumulen «moltes famílies que esperen els alumnes, atès que l’espai de la vorera de la sortida de l’escola resulta insuficient». A parer seu, és imprescindible que es col·loquin elements que impedeixin el trànsit de vehicles de manera definitiva, siguin jardineres o pilones. La campanya s’engega després de la negativa a tirar endavant la proposta.

Des de l’Ajuntament, la regidora deVia Pública i Mobilitat, Marta Sureda, ha explicat que no poden fer aquesta actuació perquè a la zona hi ha pisos nous i altres en construcció i que el tall permanent dificultaria la mobilitat a tot el sector. Sureda però ha recordat que ja el curs passat a diversos centres, inclòs aquest, es va autoritzar les escoles a fer talls temporals en determinades hores amb tanques i que aquesta actuació la poden seguir fent. L’AFA però considera que la solució de posar tanques ha de ser temporal i és insuficient, ja que «depèn de la bona voluntat dels pares dels alumnes».