El ple de l’Ajuntament de Vilablareix va aprovar dijous passat el pressupost de 2022, que s’enfila fins als 5.919.159,97 euros. Amb aquesta xifra, els comptes creixen un 43,4% respecte dels anteriors.

L’augment del global del pressupost es deu sobretot a la inversió d’1,5 milions d’euros en la compra d’habitatges de protecció oficial, que el municipi vol destinar a les persones joves del poble. Aquesta compra es finançarà a través d’un crèdit que es retornarà un cop els habitatges s’hagin venut. «És una aposta perquè el jovent de Vilablareix pugui quedar-se a viure el poble», explica l’alcalde de Vilablareix, David Mascort.

La compra dels pisos de protecció oficial forma part dels prop de dos milions d’euros en inversions previstos als nous comptes. També s’inclouen 380.000 euros destinats a les obres de la biblioteca - sala polivalent que han començat aquesta setmana, provinents de dues subvencions diferents. A més, hi ha al voltant de 130.000 euros per a altres inversions, en energies renovables o la millora d’equipaments municipals.

Pel que fa a les partides ordinàries, el pressupost per 2022 augmentarà un 19% la despesa en serveis socials i també s’aposta per la cultura, que puja un 40%. Mascort valora que «aquest pressupost continua en la línia d’oferir cada vegada més serveis als veïns i veïnes de Vilablareix».