L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per ampliar la depuradora de Quart. Es destinaran prop de 108.779 euros en la redacció del projecte, adjudicat a l’empresa ABM Serveis d’Enginyeria i Consulting SLU, disposant d’un termini de nou mesos per a definir la millor solució per ampliar la depuradora, a més d’actuacions per a millorar el funcionament de tot el sistema de sanejament. Al concurs públic per obtenir el contracte s’hi havien presentat tres ofertes i el pressupost màxim era de 114.581 euros.

En aquest sentit, el projecte haurà de servir per definir l’ampliació del pretractament i del reactor biològic, la millora en el funcionament de les estacions de bombament, entre d’altres actuacions, i també s’haurà de preveure la implementació d’un sistema de generació i subministrament d’energia renovable.

La planta que està actualment en servei es va activar en el 2013 i depura un cabal proper al 80% de la seva capacitat. L’ampliació de l’equipament farà possible adaptar-se a les necessitats de sanejament actuals i futures, segon un comunicat de l’ACA.

La realització de l’ampliació de la depuradora de Quart i les actuacions per millorar el funcionament de tot el sistema està prevista en el proper cicle de planificació (2022-2027) i està pressupostada en 1,6 milions d’euros.

Actualment hi ha 532 depuradores en servei arreu de Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca del Gironès, hi ha onze depuradores en servei que donen servei a més del 96% de la població de la comarca.

El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació, segons l’ACA.