La Pista de Gel de la Fira de Girona torna per festes de Nadal. Estarà oberta del 23 de desembre al 9 de gener.

Torna dos anys després ja que no es va celebrar l'any passat per la pandèmia i tornarà amb els mateixos espais que el 2019.

Hi haurà una pista dividida en dos i de 800 m2 -una de les més grans de Catalunya- i un tobogan de 2,5 metres d'alçada, de 27 metres de llargada i amb 3 carrils per baixar-hi amb trineu. Per evitar aglomeracions a dins del Palau Firal hi haurà un sistema que controlarà l'aforament i, com a màxim, a la pista s'hi podran concentrar 200 patinadors en un mateix instant. Els organitzadors tornaran a convidar joves amb risc d'exclusió social.

A l'interior del Palau Firal hi haurà dues pistes: una per a principiants i una altra per a patinadors habituals.

Horaris, preus i descomptes

La Pista de Gel i el tobogan estaran en funcionament des del 23 de desembre fins al 9 de gener de 10 a 21 hores, excepte el 24 i 31 de desembre (de 10 a 19 h), el 25 de desembre (tancat), l'1 i el 6 de gener (de 16 a 21 h) i el 5 de gener (de 10 a 14 h).

El preu per patinar és de 9 euros l'hora i inclou el lloguer dels patins, mentre que quatre baixades en trineu pel tobogan tenen un cost de 3,5 euros. També existeix la possibilitat de comprar un abonament de 10 hores per 70 euros, ideal per a famílies o per celebrar festes d'aniversari. L'ús de guants és imprescindible per accedir a la pista i qui no en tingui els podran adquirir al Palau de Fires per 2 euros.

A més, a través del portal Queda't Girona es poden adquirir entrades anticipades amb l'opció de tenir, de franc, quatre baixades pel tobogan de gel. També hi ha els següents descomptes: carnet de la comunitat universitària de la Universitat de Girona (6 €), família nombrosa (5 €) i 2x1 per als subscriptors del Diari de Girona i El Punt-Avui.

Una imatge de l'última edició de la Pista de Gel de Fira de Girona, celebrada entre finals del 2019 i principis del 2020 Rafel Bosch

Prevenció per la Covid

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, explica que "la Pista de Gel és una de les activitats estrelles del Nadal a la ciutat i a la demarcació i ens fa molta il·lusió recuperar-la. És un esdeveniment molt esperat i ja tenim reserves des de fa dies". En les anteriors edicions hi han anat unes 17.000 persones.

Aquest cop, però, Cunyat, no vol fixar-se en una xifra: "Obrirem pràcticament els mateixos dies que altres edicions i si arribem a les xifres dels últims anys, millor, però l'important és que la tornem a fer i que els assistents s'ho passin bé".

Fira de Girona, tal com va passar a la Fira de Mostres ara fa un mes i mig, complirà asseguren amb "totes les mesures per la prevenció del coronavirus".

Entre les mesures que es prendran hi ha un reforçament de la ventilació, l'obligatorietat de la mascareta, un sistema per controlar l'aforament i un itinerari marcat d'entrada i de sortida per evitar aglomeracions en un sol accés.

En un mateix moment, a la pista, s'hi podran concentrar 200 patinadors com a màxim, tot i que la capacitat és de 300.

Seguint amb la política de Responsabilitat Social Corporativa de Fira de Girona, aquest cop també vindran a patinar convidats nens i joves d'entre 6 i 16 anys provinents de centres d'acollida amb risc d'exclusió social de Girona i rodalies.