Els xefs dels restaurants Normal (Girona), Consentido (Salamanca), Ceibe (Ourense), Fuentelgato (Huerta del Marquesado, Cuenca), Viu & Bar Barrunto (Barbate, Cádiz), Mesón Sabor Andaluz (Alcalá del Valle, Cádiz), Terra Olea (Còrdova) i Yume Gastro (Avilés, Astúries) són els candidats a obtenir el premi de cuiner revelació de l’any al congrés Madrid Fusión, un dels certamens gastronòmics de referència. Elisabet Nolla, és la cap de cuina de Normal (Girona), el restaurant que els germans Roca, d’El Celler de Can Roca, van obrir el 2021 per a «representar el llegat de la cuina matriarcal amb tota la cultura que l’acompanya». «Al Normal conflueixen tres generacions, l’àvia Angeleta, la nostra mare Montserrat Fontané i ara Elisabet Nolla, la mestressa formada en El Celler i a casa Cacau amb nosaltres. L’Eli és una dona amb talent que ens ajuda a aproximar-nos a aquesta gran cuina que reconforta» assegura Pitu Roca.

Un jurat format per un ampli grup de professionals de la premsa i afeccionats del món gastronòmic votarà al guanyador, que es donarà a conèixer a l’auditori de IFEMA el 30 de març, últim dia de la vintena edició de Madrid Fusió Aliments d’Espanya, que arrencarà el 28 de març. El premi Cuiner Revelació es lliura des de 2003 i ha estat concedit a David Muñoz, Ricard Camarena, Rodrigo del Carrer, Diego Gallegos, Javi Estévez, Camila Ferrero o Javier Sanz i Juan Sahuquillo, guanyadors de la passada edició.