L'Ajuntament de Girona inverteix 288.000 euros per millorar la xarxa elèctrica de l'Ajuntament, el Teatre Municipal, l'aparcament de la plaça del Pallol i l'edifici del Modern. Els treballs, que duren uns dos mesos i s'enllestiran al febrer, permetran unificar tot el subministrament elèctric dels diferents edificis i reduir-ne la despesa per consum. A més, el consistori també guanyarà espai, perquè el nou centre de transformació i control es traslladarà al subsòl de la plaça del Pallol. Les obres són necessàries per poder executar la segona fase de la rehabilitació de l'antic cinema, que se centrarà a convertir l'antiga platea en un teatre, amb camerinos i un magatzem. Les obres per millorar la xarxa de baixa i mitjana tensió dels diferents edificis van començar a mitjans desembre. S'han adjudicat per 288.090,11 euros (IVA inclòs).

Els treballs se centren a reunificar tota la font de subministrament elèctric de l'Ajuntament, el Teatre Municipal, l'aparcament de la plaça del Pallol i el Modern. A més, permetran alliberar espai al consistori, perquè el centre de transformació i control -que se situava a l'Ajuntament- es traslladarà ara al subsòl de l'aparcament. «Són unes obres que no es veuen, però que garanteixen el funcionament correcte del conjunt d'equipaments públics situats al voltant de l'Ajuntament», diu el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Lluís Martí. «Ens permetran afrontar les ampliacions previstes i, a la vegada, millorar la qualitat i la garantia del subministrament elèctric», ha afegit. De fet, aquesta obra és necessària per poder tirar endavant la segona fase de rehabilitació de l'antic Cinema Modern, per convertir-lo en epicentre de creació cultural. Aquesta fase, que paga íntegrament l'Ajuntament, té un cost d'1,6 milions d'euros. Permetrà convertir l'antiga platea en un teatre, i adequar-hi camerinos i un magatzem al seu voltant.

Llest al febrer

Les obres, que van començar a mitjans del mes de desembre, han estat adjudicades per 288.090,11 euros (IVA inclòs) a l’empresa Montajes Eléctricos Garcia, SA que és l’única empresa que va presentar una oferta durant el concurs públic i està previst que finalitzin durant el mes de febrer. El preu de sortida era de 316.637,13 euros i per tant, l’empresa ha rebaixat el preu per obtenir l’adjudicació del servei. L’empresa té seus a Catalunya, l’Aragó, País Basc, Navarra i la comunitat de Madrid.

A banda de les obres, el contracte inclou el manteniment de la xarxa, una prestació del servei que tindrà una durada de tres anys. En aquest apartat, s’ha de tenir en compte que l’empresa haurà de reparar possible avaries que sorgeixin durant tot aquest temps i haurà de subministrar tot el material necessari per la reparació, així com la maquinària i les eines que calguin per l’actuació.

Darrerament diversos ciutadans havien alertat de l’estat precari de les instal·lacions elèctriques a la zona amb cables penjant a la via pública. L’empresa adjudicatària haurà de disposar d’un servei d’assistència permanent, que asseguri l’atenció 24 hores al dia, 365 dies l’any.