Xavier Villarreal substituirà a Xevi Montoya com a regidor de Guanyem a l’Ajuntament de Girona. L’assemblea de la formació va ratificar el canvi després que Montoya, número 3 de la llista, anunciés en el ple de la setmana passada la seva renúncia al càrrec per motius «personals i professionals».

Villarreal, de 45 anys, és mecànic de professió i activista veïnal de Santa Eugènia. Ha participat en diverses iniciatives veïnals com el projecte «Escudella solidària» o a nivell de ciutat com la Mesa d’Entitats per la Participació. D’altra banda, ha exercit de coordinador de col·lectiu d’AFAs i AMPAs a la ciutat de Girona i és autor del llibre Municipalisme i canvi climàtic: preparar els municipis per l’emergència climàtica. Una estratègia.

«Com a regidor de Guanyem vull ajudar a construir la Girona dels barris i frenar una desafecció creixent a la ciutat», va explicar el qui serà regidor de la formació municipalista, ja que, segons el seu parer, «els últims governs de Girona fa massa temps que donen l’esquena als barris de la ciutat».