L’Ajuntament de Girona oferirà un servei d’orientació i d’acompanyament socioeducatiu a les famílies adjudicatàries d’un habitatge del parc gestionat per l’Oficina Municipal d’Habitatge. El servei, coordinat conjuntament des de l’Oficina i els Serveis Bàsics d’Atenció Social del consistori, s’ha adjudicat a la Fundació SER.GI per 72.439 euros.

Els objectius són fomentar la inclusió social, facilitar les relacions de les famílies beneficiàries amb la comunitat, acompanyar-les en el procés per accedir a un habitatge protegit, i garantir el bon ús i manteniment de l’immoble. També s’elaborarà una diagnosi de la realitat dels 170 habitatges d’inclusió municipals i dels habitants. A partir del seguiment, s’actualitzaran les dades que condicionen l’accés als immobles, ajustant-ho a la realitat actual de cada unitat familiar.

El vicealcalde, Quim Ayats, ha afirmat que «en un context de crisi econòmica derivada de la COVID, ser proactius i estar al costat de la gent és la nostra obligació, i des del govern volem una Girona per a tothom». La regidora d’Habitatge, Anabel Moya, ha afegit que «aquest nou servei ens ha de permetre acompanyar les famílies que més ho necessiten i garantir la igualtat d’oportunitats».

El servei comptarà amb personal especialitzat. Els tècnics faran una avaluació prèvia de la situació de cada família, i entrevistes telefòniques, tot i que l’atenció es vehicularà principalment amb visites presencials. El personal del servei actuarà a partir d’intervencions socioeducatives en el domicili de les persones usuàries, oferint-los un acompanyament diferenciat en funció de les necessitats de cadascú.

A través de l’acompanyament es procurarà donar suport a les persones en situació de risc d’exclusió social tenint en compte les seves competències i capacitats, i es perseguirà el seu òptim desenvolupament en tots els àmbits. El servei ja està en marxa i s’oferirà per dos anys.