La gironina Cristina Plana serà l’encarregada de la unitat d’estacions d’autobusos de Cimalsa, l’empresa pública de la Generalitat que promou, desenvolupa i gestiona infraestructures i centrals per al transport de mercaderies, la logística i la mobilitat. Cristina Plana serà l’encarregada de liderar aquesta àrea que centralitzarà a Girona els sistemes de gestió de totes les estacions d’autobusos.

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Girona, Plana ha encapçalat durant onze anys la direcció de Màrqueting del centre comercial Espai Gironès, situat a Salt. Prèviament, va ser la responsable de Comunicació de la Unió d’Empresaris de la Construcció (UEC) i va actuar com a Product Manager de Resines Olot.

Cristina Plana ha exposat que inicia «aquesta nova etapa professional amb il·lusió i amb el compromís i la voluntat de contribuir a consolidar, des de Girona, la unitat d’estacions d’autobusos, treballant per oferir cada dia el millor servei als usuaris».

Per encàrrec de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat, des de l’any 2018, Cimalsa gestiona l’estació d’autobusos de Girona, situada a la planta subterrània de l’estació del Tren d’Alta Velocitat (TAV) de la ciutat, situada al parc Central de Rafael Masó.

Es tracta d’una instal·lació de quasi 14.000 metres quadrats des d’on operen regularment cinc companyies de transport de passatgers, totes en rutes interurbanes de mig i llarg recorregut i a les quals cal sumar d’altres companyies que utilitzen l’estació puntualment per a viatges discrecionals.

La missió de Cimalsa és oferir als sectors del transport i la logística els millors emplaçaments per a la seva competitivitat, i gestionar-los en clau de servei a l’usuari i a les empreses.