Joan Manuel Del Pozo exercia el càrrec de síndic de la Universitat de Girona des de l'any 2014 i, recentment, havia comunicat la seva decisió de "deixar pas" per motius personals i d'edat. La seva substituirà serà la professora i política figuerenca Montse Palma que és professora titular de Psicologia de l'Educació i investigadora del grup de recerca Cultura i Educació de l'Institut de Recerca Educativa de la UdG.

Vinculada a la Universitat de Girona des dels seus inicis, va començar a impartir classes a l'antiga Escola de Mestres el 1989, Palma ha combinat la seva carrera acadèmica amb la política i, a banda de ser regidora a Figueres, va ser durant molts anys diputada al Congrés pel PSC. En la seva llarga trajectòria a Madrid, entre el 1996 i el 2011, Palma va ser ponent de lleis com la LOE (Ley Orgánica de Educación, 2006), la LOMLOU (Ley Orgánica de Modificación de la Ley Orgánica de Universidades, 2007) i la LCTI (Ley de la Ciencia, la Tecnología y la Innovación, 2011).

Segons explica, la UdG en un comunicat la tasca de la síndica de la Universitat de Girona és "vetllar pels drets i llibertats d'estudiants, personal acadèmic i investigador, i personal d'administració i serveis davant les actuacions de diferents òrgans i serveis universitaris".

Pel càrrec hi han passat noms com Joan Olóriz, Pep Vila, Joan Miró i Joan Manuel Del Pozo.