Per primera vegada en els 38 anys d’història de la productora canadenca Cirque du Soleil es desprèn de peces del seu vestuari per a fer-ne donació a un tercer, en concret a Circuland de Besalú de la Circus Arts Foundation. Aprofitant la visita de Pavel Kotov, director general de càsting de Cirque du Soleil a Circusland, s’ha materialitzat una donació que feia força temps que va començar la seva tramitació.

Fins avui, els vestits de Cirque du Soleil s’havien reservat exclusivament pels seus espectacles i, en contades ocasions, per a exposicions temporals.

En concret es tracta de dos vestits complets de l’espectacle Kooza (2007-actualitat, dissenyats per Marie Chantale Vaillancourt): d’una banda, del seu protagonista –l’artista que fa de fil conductor de l’espectacle–, i de l’altra, del líder del grup de funàmbuls a gran alçada Ángel Quirós, aquest últim un dels màxims exponents de la seva disciplina en la història de les arts del circ, que a més va ser distingit amb el Premio Nacional de Circo del Ministerio de Cultura l’any 2001.

La donació s’ha fet coincidint amb el penúltim dia del 10è Aniversari del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona que aquest dimarts viurà la seva gran final a la carpa de la Devesa, on Pavel Kotov forma part del Jurat Oficial de professionals de reconegut prestigi encarregats d’escollir els guanyadors del certamen. L’acte d’entrega dels vestits s’ha realitzat a Circusland, el Palau Internacional de les Arts del Circ a Besalú, obert per Circus Arts Foundation a finals de 2020.

Pavel Kotov és el Director general de càsting de Cirque du Soleil des de 2004, anteriorment fou membre de l’equip nacional de gimnàstica acrobàtica de Rússia i medalla de plata als Campionats d’Europa. A la fi de la seva carrera d’atleta professional va integrar el Comitè tècnic acrobàtic de la Federació internacional de gimnàstica. Fou portor de barra russa pel Moscow State Bolshoi Circus.

Cirque du Soleil estrenarà el proper 17 de març el seu espectacle LUZIA plantant la seva Gran carpa al Districte Cultural de l’Hospitalet.

El vestit d'Angel Quirós ja té vitrina a punt a la sala de funambuls de Curcisland i quedarà exposat en pocs dies. L'altre vestit de moment estarà guardat entre la col·lecció de la fundació.