Els Mossos d’Esquadra han enxampat dos lladres in fraganti quan intentaven robar un catalitzador d'un cotxe del pàrquing de la Copa de Girona.

La detenció es va fer el dia 18 de febrer i els detinguts són dos homes de 21 i 23 anys, a qui acusen de ser els presumptes autors d’un delicte de furt en grau de temptativa.

El cas es remunta pels volts de les cinc de la matinada de divendres passat quan una patrulla de Mossos de paisà que feia tasques de seguretat ciutadana pel pàrquing de la Copa de Girona, va veure un home ajupit a sota d’un vehicle i un altre que aparentment feia tasques de vigilància de l’entorn.

De seguida, l’home que es trobava sota el vehicle va sortir amb una serra automàtica de bateria de sota del vehicle i va córrer cap al seu vehicle per donar-se escàpol, però va ser interceptat abans. El segon individu que feia la vigilància va sortir corrents, però va ser localitzat al pont de Pedret.

Serres al cotxe

En l’escorcoll del vehicle on viatjaven se’ls van intervenir serres metàl·liques, la serra de bateria i carregadors emprades per cometre furts d’aquest tipus.

Després de comprovar que el vehicle saquejat presentava marques de serra a la part inferior al costat del catalitzador, van quedar detinguts com a presumptes autors del furt en grau de temptativa. Els detinguts van quedar citats per comparèixer davant del jutge.

Una peça preuada

El catalitzador està situat a la part exterior del vehicle i serveix per reduir les emissions dels gasos. Aquestes peces costen entre 250 i 600 euros.

En cas que s'espatlli o que el ciutadà se'n quedi sense perquè el roben, pot costar uns 800 euros posar-ne un de nou al taller mecànic.

Aquesta peça del vehicle, es pot revendre al mercat negre però també tem la policia que es roba per vendre'l pel metall.