El debat sobre la possibilitat que es talli puntualment el trànsit motoritzat la carretera d’accés als Àngels des de Quart segueix ben viu. Per aquest dijous s’ha convocat una reunió on hi ha prevista la presència de diversos ajuntaments, entitats i organismes per tractar l’opció d'aquesta restricció de pas, per convertir-la en exclusiva per a ciclistes unes hores.

La trobada l’ha organitzat Mou-te en Bici que ja fa un mes va organitzar una acció per reclamar precisament aquest tall. La jornada va acabar amb la col·locació d’una bicicleta blanca en memòria de Tina Vilanova al punt on la va matar un conductor begut, i que va fugir, el 30 d’octubre.

La intenció de Mou-te en Bici és debatre i estudiar propostes per «pacificar aquesta carretera i consolidar un nou punt d’atracció pels residents i forans que de manera sostenible, lúdica i esportiva, puguin utilitzar amb totes les garanties de seguretat». L’objectiu és que fos els diumenges. Per exemple, cada primer diumenge de mes.

A la convocatòria ja han confirmat l’assistència, segons Mou-te en bici, representants de l’Ajuntament de Quart, la Diputació de Girona i la Federació Catalana de Ciclisme i Mou-te en bici. L’Ajuntament de Girona i el Consorci de les Vies Verdes no poden per motiu de calendari. Tampoc, de Sant Martí vell.

El ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar fa uns mesos, ja abans del fatídic atropellament mortal, obrir la porta a debatre una restricció horària al trànsit motoritzat a la carretera dels Àngels, en una moció presentada per Ciutadans. Tots els grups hi van votar a favor a excepció de Guanyem i el PSC que es van abstenir.