La Policia Nacional ha detingut a Catalunya i Andalusia a cinc suposats seguidors de la banda terrorista que va atemptar contra l'antiga seu de la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo' el 2020. L'organització també havia perpetrat atemptats al Pakistan. Les detencions es van fer dilluns a Barcelona, Girona, Granada i Úbeda (Jaén). Tots els arrestats són pakistanesos i se'ls atribueixen delictes de col·laboració amb organització terrorista, enaltiment i incitació a la comissió d'actes terroristes. Tots cinc han ingressat a presó provisional aquest dijous per ordre de l'Audiència Nacional.

La policia considera desarticulat el grup de seguidors, que instava a assassinar els que es manifestessin contra l'Islam. L'operació ha estat coordinada per l'Audiència Nacional i brigades policials de Catalunya, Andalusia i Múrcia, a més d'Europol i el CNI. La investigació va començar el setembre del 2020 després de l'atemptat de Zaheer Hassan Mahmood, pakistanès, a París. L'home va ferir de gravetat a dues persones al costat de l'antiga seu de 'Charlie Hebdo'. Posteriorment, es va comprovar que l'individu estava vinculat a un moviment pakistanès que promou l'assassinat de tots els qui blasfemin contra Mahoma o l'Islam.

Els detinguts compartien arengues d'extrema violència i enaltien accions de terroristes que havien atemptat a Europa i el Pakistan contra persones considerades blasfemes. Per mantenir una estructura ideològica cohesionada, el moviment havia constituït un aparell de propaganda a l'estat espanyol, que creava continguts per difondre i consolidar la seva ideologia violenta.