Guanyem Girona va reivindicar ahir la necessitat d’un Pla d’Acollida per a persones nouvingudes a la ciutat i va recordar que la seva elaboració ja es va pactar als acords de pressupostos de 2020 entre la formació municipalista i JxCat. La regidora Dolors Serra va expressar la importància de disposar d’una eina que permetria «racionalitzar i ordenar l’acció acollidora de l’Ajuntament». Així, la regidora va assenyalar com a causa que Girona no disposi del Pla d’Acollida «la manca de compromís del govern» i ho va argumentar explicant que el document no es va redactar en el termini acordat amb Guanyem i que el 2015 el plenari municipal ja va aprovar una moció conjunta on es demanava el desenvolupament d’aquest pla. Serra va exposar que «avui Girona es troba menys preparada per acollir els refugiats ucraïnesos perquè no s’ha enllestit el Pla d’Acollida».

«Avui són ucraïnesos, ahir eren sirians o persones provinents de l’Àfrica i demà pot ser qualsevol altre poble. Girona necessita un pla que permeti acollir la gent que fuig de la guerra i de la misèria de la manera més eficient possible», va expressar Serra.

D’altra banda, des de Guanyem veuen important que l’acollida de refugiats ucraïnesos així com la gestió dels donatius que s’estan organitzant des de la societat civil es faci en coordinació amb el Fons Català de Cooperació i amb el suport d’entitats locals com Creu Roja, la Coordinadora d’ONGs o Girona Acull.