La zona habilitada per a enterrar persones de la religió islàmica al cementiri nou de Girona està aturada per tràmits burocràtics. El regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, ha assegurat que tenen el projecte a punt, però han de modificar els estatuts de l'empresa mixta que gestiona el cementiri nou per permetre l'encaix jurídic d'aquest espai.

Terés ha lamentat que els estatuts actuals només permeten la construcció de nínxols, però cal afegir-hi també les tombes per tal de legalitzar les obres que estan a punt de licitar. El regidor preveu desencallar aquest tràmit burocràtic "les properes setmanes" per tal que aquest espai estigui habilitat abans de finalitzar l'any.

La petició perquè la comunitat islàmica tingués un espai en el cementiri de Girona on poder enterrar els cossos va arribar a l'Ajuntament de Girona l'abril del 2020. Des d'aquell moment, el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, ha assegurat que han treballat per oferir aquest espai. De moment, la ubicació escollida és al cementiri nou.

Martí Terés ha recordat que amb el terreny escollit van encarregar el projecte i ja hi ha un arquitecte que ha dissenyat aquesta zona on els creients islàmics podrien enterrar els familiars en tombes. A més, també compten amb la partida pressupostària per tirar endavant les obres.

El problema recau en els estatuts de l'empresa mixta que gestiona aquest cementiri. Es tracta d'una societat que és de l'Ajuntament de Girona i un altre soci privat. En els estatuts d'aquesta societat només es preveien construir nínxols i no tombes. Els preceptes islàmics, però, obliguen a enterrar els familiars en tombes, és a dir, a sota terra.

Martí Terés assegura que estan treballant per trobar "un encaix jurídic" que permeti desencallar les obres. Aquest encaix podria arribar amb la modificació estatutària de l'empresa mixta. El regidor de Junts confia que "en poques setmanes" es puguin resoldre aquests temes burocràtics i, d'aquesta manera, posar fil a l'agulla a la licitació de les obres.

"Hi ha voluntat política, hi ha un acord amb la ciutadania, hi ha una partida pressupostària i també hi ha un projecte", ha tranquil·litzat Martí Terés. Per això creu que properament es podrà trobar la sortida jurídica al projecte i després només caldrà licitar les obres i executar-les. El regidor confia en què aquest any es pugui fer aquest projecte.