El món polític, social i cultural mostra el seu condol per la mort del bisbe de Girona, Francesc Pardo. Diversos consellers del Govern, com ara la titular de Justícia, Lourdes Ciuró, o la d'Exteriors, Victòria Alsina, han publicat a les xarxes el seu condol i envien una abraçada als familiars i a la comunitat cristiana.

Per altra banda, Carles Puigdemont també ha lamentat la mort de Pardo a través de Twitter i l'ha recordat com "un bon bisbe, una bona persona i un bon amic".

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha recordat el seu "respecte a les llibertats" i assegura que serà recordat com "un bon bisbe".

Per altra banda, el president de la conferència episcopal, el cardenal Juan José Omella també ha mostrat el seu condol a les xarxes.

Desrés de conèixer la mort del bisba de Girona, Francesc Pardo, la nit d'aquest dijous 31 de març les mostres de condol han anat omplint els perfils de les xarxes socials de persones de l'àmbit polític, cultural i social.

El president de la conferència episcopal i arquebisbe de Barcelona, Joan José Omella, ha estat un dels primers en mostrar el condol a les xarxes. Ho ha fet amb un missatge desitjant que descansi en pau i anunciant que resarà per la seva ànima. Poc després també ha piulat l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, recordant la relació que tenia amb Pardo. L'arquebisbe de Tarragona ha afirmat que se sentia "profundament unit al dolor" de la diòcesi de Girona, del qual ell n'és originari. També els bisbats d'Urgell i Solsona han publicat missatges de condol

En plana política, les conselleres de Justícia, Lourdes Ciuró, i Exteriors, Vicòria Alsina, han lamentat la mort del bisbe gironí. Ciuró ha enviat una "sentida abraçada" als familiars i a la comunitat cristiana de la diòcesi de Girona. Alsina, per altra banda, qualifica la mort de Pardo com una "gran pèrdua pel país" perquè era un home compromès amb la seva terra.

Puigdemont, Madrenas i Paneque s'uneixen al condol

A nivell gironí, l'expresident de la Generalitat i també exalcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha piulat sobre la mort del bisbe. Puigdemont ha recordat que Francesc Pardo era "un bon bisbe, una bona persona i un bon amic". L'expresident també ha recordat que el bisbe va seguir "fidel a l'esperit evangèlic en moments en què d'altres més poderosos se'n van apartar".

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha incidit en el caràcter "col·laboratiu" de Francesc Pardo i assegura que sempre s'ha implicat en la seva tasca amb "senzillesa i humanitat". Per això demana que descansi en pau al que ha estat "un bon bisbe".

La tinenta d'alcalde Maria Àngels Planas també ha mostrat el seu condol, igual que ho ha fet el grup municipal de Guanyem Girona i la regidora socialista Sílvia Paneque. L'hospital de Figueres, la Fundació Pere Tarrés i el pintor giroí Enric Ansesa han lamentat la pèrdua a través de Twitter.

Capella ardent a la catedral

El Bisbat de Girona ha anunciat que el proper dilluns instal·larà una capella ardent a la catedral de Girona entre les vuit i les onze del matí per tots aquells qui es vulguin acomiadar personalment de Francesc Pardo. Estarà a la capella de Corpus. La missa exequial es farà el mateix dilluns a dos quarts de dotze del migdia a la catedral de Girona