L’acusat que s’enfrontava a 10 anys de presó per entrar a robar dins la casa d’una dona gran a Girona i lligar-la a una taula ha admès els fets. Davant el tribunal de la secció tercera de l’Audiència de Girona va acceptar ahir una pena de 3 anys i 9 mesos de presó, però no els haurà de complir perquè se li substituirà la pena per l’expulsió del país durant 10 anys.

L’acord al qual han arribat les acusacions i les defenses redueix substancialment la pena demanada inicialment per la fiscalia gràcies a l’atenuant de dilacions indegudes que se li ha reconegut, ja que el cas va tenir lloc fa set anys.

El processat ha reconegut que el 10 de març de 2015 va entrar disfressat de pintor a l’habitatge de la víctima, una dona d’uns 70 anys, i va robar múltiples objectes de valor, entre els quals telèfons mòbils, una tauleta, joies i estatuetes de l’antic Egipte. Tot plegat s’ha valorat pericialment en més de 1.100 euros. També va sostreure 3.000 euros en efectiu. També va tapar ulls i boca a la víctima amb cinta adhesiva, va colpejar-li el cap i va lligar-li les mans amb brides. A més, van amenaçar la dona dient-li si volia «viure o morir» si no els deia on hi havia els diners i objectes de valor de l’habitatge. Un cop va haver saquejat el pis, situat al carrer Marquès de Caldes de Montbui, va lligar la dona a la pota d’una taula amb cinta americana per evitar que s’escapés.

El robatori l’hauria perpetrat amb l’ajuda d’un segon lladre, però no s’ha pogut identificar. Després de perpetrar el robatori, els lladres van fugir amb una furgoneta. Amb tot, el processat va ser identificat en una càmera de vigilància que hi havia a l’edifici.

Cap dels veïns no va assabentar-se de res durant els fets, i la dona no va poder-se alliberar fins que el seu home no va arribar a casa. La víctima va patir una ferida al cap que va trigar una setmana a curar-se-li.

Segons va explicar una veïna de la víctima el dia que van tenir lloc els fets, els lladres portaven una escala i galledes amb pintures i anaven amb la cara destapada. La dona se’ls va trobar davant l’ascensor, i ells la van convidar a entrar «amablement» a l’ascensor.

L’acusat ha acceptat les penes per un delicte de robatori amb violència, un delicte de detenció il·legal i un delicte de lesions, i també pagarà 19.794,55 euros a la companyia asseguradora i 350 euros a la víctima. Haurà de pagar una multa de 75 euros i els costos del procediment. La sentència és ferma.