Una altra de les propostes en l’àmbit cultural que coincideix amb Temps de Flors és el Pati Cultural. Segons han anunciat els organitzadors, aquesta iniciativa «torna amb més desig que mai de mostrar que la cultura està recuperant el seu espai». Seran dotze actuacions i una mostra virtual de fotografia que es farà el cap de setmana del 6 al 8 de maig repartides en tres espais de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona: el pati, l’auditori Viader i el vestíbul.

La inauguració del Pati Cultural tindrà lloc aquest divendres 6 de maig a l’auditori Viader, amb la GIO Symphonia en format quartet. També el divendres, però al pati de la Casa de Cultura, hi actuarà l’Escola de Música Moderna de Girona, amb Elèctrica MBB, i alumnes de l’Eumes, en un nou horari nocturn.

Dissabte, hi ha quatre espectacles programats en els diferents espais. L’Associació Musical Escampillem obrirà la jornada amb el Taller de danses tradicionals dels Països Catalans i Occitània. A la tarda, actuaran l’Associació Fira del Circ de la Bisbal, amb iNSTants; Neandertal Records Associació Cultural, amb un concert de l’orquestra Camerata Penedès i la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles, amb La veïna del costat.

Diumenge, a banda de l’actuació del Cor de Cambra del Conservatori Isaac Albéniz, també pujaran als escenaris del Pati Cultural l’Escola Municipal de Dansa de Celrà, amb No more mozzarella i Kumiai; El Galliner, amb l’actuació de tres grups (I.A.S.T., Cara o creu i Aprendre de lletra); la Fundació Xarxa, amb animació per a la mainada de Jaume Barri; la Fundació Òpera Catalunya, amb una reducció de l’òpera Il barbiere de Siviglia, en format concert i la Fundació Casa de la Música, que tancarà l’esdeveniment d’enguany amb la Black Music Big Band Junior.

Els promotors de la iniciativa destaquen que «sigui com sigui, la seva essència es mantindrà un any més. I aquesta no és cap altra que la d’oferir una bona programació escènica, en la qual tenen cabuda diferents manifestacions artístiques com la música, el teatre, la dansa i el circ».

Al llarg d’aquests deu dies de Temps de Flors la ciutat s’anirà omplint d’activitats diverses de tot caire, des de socials a culturals. Cada dia des de demà i fins el pròxim dia 15 la ciutat s’omplirà d’esdeveniments.