Diari de Girona

Diari de Girona

Sacsejada amb regust gastronòmic a Girona

L’Alqueria es trasllada a la plaça Poeta Marquina i el Terram s’expandeix al carrer Ginesta, mentre que la pizzeria Bartali substitueix l’antiga Penyora i La Tabarra del Mimolet ocuparà l’espai de l’Om

Joan Bosch a l’Alqueria de la plaça Poeta Marquina, que s’inaugura dilluns MARC MARTÍ

Continua el moviment gastronòmic a la ciutat de Girona amb l’obertura de nous establiments de restauració, el trasllat d’altres a nous locals i ampliacions de negocis. La llista de locals en obres és llarga. El restaurant especialitzat en arrossos l’Alqueria va tancar les portes a l’edifici del carrer Ginesta, al costat de la Casa Cacao dels germans Roca, per reobrir a la plaça Poeta Marquina. Joan Bosch i Marola Marí aixecaran les persianes del nou establiment aquest dilluns a la tarda amb una petita festa d’inauguració. Ho faran a tocar del reconegut restaurant Pocavergonya.

I a l’immoble de tres pisos que deixen buit hi obrirà la nova proposta dels responsables del restaurant Terram: L’Arròs9. Serà un establiment d’alta cuina i arrossos d’autor amb previsió d’obertura per al setembre. El Terram, amb Adrià Bou de cap de cuina, està ubicat al carrer Santa Llúcia i està especialitzat en cuina de producte. Funciona ja fa un temps i per alguns gastrònoms reconeguts és un dels establiments d’alta cuina i joves cuiners emergents a la ciutat. Es troba entre el que més destaca dels nous establiments de la ciutat, amb el Dit i Fet d’Adrià Edo i Júlia Trota, al carrer Calderers, i el Si no Fos, del grup Porcus, liderat per Marc Ramos, a la plaça Catalunya, sense oblidar l’Escabetx de Lluís Vallín i Pau Bonis o l’Assaig 1901, establiment situat a l’edifici de l’hotel Nord, impulsat per part de l’equip del restaurant Atempo que hi va haver a la Fortalesa de Sant Julià. Sense deixar de banda el Normal dels germans Roca amb Elisabet Nolla al capdavant.

A l’antic local vegà Om hi obrirà la Tabarra, del grup Mimolet MARC MARTÍ

Mentre la futura La Brutal del mediàtic Marc Ribas continua en obres a l’antic Museu del Vi de la Cort Reial, ja ha obert el Goiko, una hamburgueseria de renom, a l’avinguda Ramon Folch, al costat del restaurant de fusió Tofu. Juntament amb Fockviu del grup Porcus de la plaça Independència, són tres negocis amb productes de qualitat per plantar cara a cadenes d’hamburgueseries ja establertes a la ciutat.

Al cor del Barri Vell acaba d’obrir el Jazmino’s, un local de brasa àrab i pa de pita al carrer Nou del Teatre que ocupa l’espai de l’antic Buttercup Cafè. Molt a prop s’hi ha instal·lat la pizzeria Bartali, a l’immoble que havia acollit l’entranyable La Penyora. El nom està dedicat al genial ciclista italià que va guanyar tres Giros i un Tour de França i que va salvar desenes de jueus perseguits pels nazis, transportant documentació en pedalades de 400 quilòmetres en un sol dia.

Encara al nucli antic, Cal Formatger, a la Cort Reial, acaba d’obrir el restaurant Formaticum, a pocs metres. I a l’inici del carrer de la Força, el restaurant vegà Om ha abaixat les persianes després de sis anys i en el seu lloc el grup Mimolet hi projecta La Tabarra, especialitzat en cerveses, vermuts i vins. Al carrer Bonaventura Carreras, a tocar de la Força, hi ha la Garrina, que produeix vi natural i la Fleca Pa Negre, amb un ampli ventall de productes de qualitat. Al carrer del Vern, a tocar de la plaça Catalunya, la cafeteria i botiga dirigida a ciclistes Eat Sleep Cycle ampliarà el negoci amb un local proper després que hi tanqués una botiga de sushi per emportar.

La pizzeria Bartali, a l’antic restaurant La Penyora DDG

Travessant el riu Onyar, al juny es preveu que la cadena de pizzes El Petit Obrador obri un nou establiment a la ciutat, en aquest cas al carrer Santa Clara, a tocar del pont de Pedra. L’Octopus, especialitzat en peix i marisc i amb un restaurant al carrer Migdia, acaba d’engegar el segon negoci a la plaça Pompeu Fabra, davant de la seu de la Generalitat. Es tracta d’un espai que havia ocupat el mític bar Garbí. A la plaça Marquès de Camps, fa uns mesos, va obrir les portes el Maison Carne, que ofereix una recepta de chuletones d’un quilo, compartibles. Un altre punt d’expansió és a l’entorn de la Clínica Girona on hi ha obert el local Graner amb el restaurant Roent a l’interior, del grup Porcus. I n’hi ha més de previstos.

Compartir l'article

stats